12. april 2017

Alle 32 Mebin centrales bekroond met internationale Beton Bewust / CSC keurmerk

Mebin ontvangt als één van de eersten ter wereld het certificaat Beton Bewust / CSC , voor verantwoorde herkomst van beton voor alle 32 centrales.

Het keurmerk Beton Bewust / CSC is op woensdag 12 april officieel uitgereikt aan Mebin tijdens de beurs Building Holland. Het certificaat toont op een transparante manier in welke mate een bedrijf in de betonsector actief is op het gebied van duurzame ontwikkeling en verantwoorde herkomst van grondstoffen  in de gehele toeleveringsketen. Het produceren met een lage milieu impact is een basisaspect van dit certificaat maar ook de impact op de sociale en economische omgeving waarin het bedrijf actief is, krijgt nadrukkelijk de aandacht.

Samen met haar partners binnen het bouwproces zorgt Mebin voor een duurzame aanpak. Van informatieverstrekking tot het opbouwen van een gezamenlijke duurzaamheidsstrategie en het verlenen van ondersteuning bij projecten en processen. Mebin is nu ook een van de eersten in de wereldwijde betonmortelindustrie om het nieuwe Beton Bewust / CSC keurmerk te mogen voeren.

Ronel Dielissen over het CSC certificaat: “CSC is een wereldwijd keurmerk dat vergelijkbaar is met FSC voor de houtindustrie. Doordat wij al gecertificeerd waren voor Beton Bewust konden we redelijk snel aanhaken bij CSC. We hebben met ons team in 3 maanden tijd alles op orde kunnen brengen om ons Internationaal certificaat te krijgen, ik ben er dan ook trots op dat wij nu het certificaat CSC als een van de eersten mogen voeren.”

In januari 2017 heeft het Concrete Sustainability Council (CSC) het eerste wereldwijde certificatiesysteem voor de verantwoorde herkomst van beton beschikbaar gesteld. Het certificatiesysteem geeft inzicht  op welke manier milieubewust, duurzaam en verantwoord producenten van producten zoals cement, toeslagmaterialen en beton te werk gaan. In Nederland sluit dit keurmerk aan op het Keurmerk Beton Bewust voor duurzame productie van betonmortel.

Het keurmerk Beton Bewust / CSC geeft zekerheid voor de afnemers van beton. De duurzame productie van beton wordt gegarandeerd en is de standaard om mee samen te werken. Afnemers van beton kunnen erop rekenen dat de keurmerkhouder meedenkt, adviseert en een hoogwaardige bijdrage levert aan de duurzaamheid van de te realiseren projecten.

-----------------------------------------------

Note voor de redactie:

Meer informatie:
Contact: Leo Dekker, Manager Technology & Sustainablility, Mebin Headquarter / Research & Development-  tel +31 73 640131 - e-mail ldekker@mebin.nl

-----------------------------------------------

In Nederland is HeidelbergCement actief via de bedrijven ENCI, Mebin en Sagrex. Deze bedrijven produceren cement, betonmortel en aggregaten. HeidelbergCement is de wereldleider in toeslagstoffen en een grote speler op het gebied van beton en cement. De groep stelt 60.000  mensen te werk op meer dan 3.000 locaties in ongeveer 60 landen.