25. maart 2015

Mebin - Den Haag krijgt MVO certificaat

MVO vestiging Den Haag.

De gemeente Leidschedam beloont ondernemers die zich in de regio inzetten als sociale ambassadeurs. De Mebin-vestiging Den Haag kreeg een MVO certificaat omdat ze tal van scholen voorlichting geven over verkeersveiligheid.

‘Aan de slag met MVO!’
Onder dit motto ondersteunen de gemeenten Leidschedam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar bedrijven om hun rol als maatschappelijk verantwoorde onderneming lokaal op te nemen. MVO kan volgens de initiatiefnemers vallen onder de noemers ‘people’ en ‘planet’. Het kan gaan om: goed werkgeverschap en toeleiding naar werk of de carbon footprint verkleinen. Lokale bedrijven en organisaties die meerdere MVO-aspecten in de praktijk brengen, kunnen sociaal ambassadeur in hun gemeente worden. Als erkenning beloont de gemeente hen met een MVO-certificaat.

Iets terugdoen
De Mebin-vestiging Den Haag sleepte een MVO certificaat in de wacht. Lennard Martha, Vestigingsmanager Den Haag/Katwijk: ‘Ik vind het belangrijk om bij commerciële diensten ook iets terug te doen voor de maatschappij, het zogeheten ‘social return on investment’ – zeker als dat kwetsbaardere groepen betreft zoals kinderen, jongeren en ouderen.’

Achter het stuur van een mixer
Mebin Den Haag laat jongeren een dag meelopen op een bouwproject bij zwembad de Fluit. Ze gaan op pad met de chauffeurs om zo meer te leren over veiligheid op de weg. Door zelf plaats te nemen achter het stuur van een mixer (die uiteraard niet rijdt), ervaren de jongeren aan den lijve hoe verraderlijk de dode hoek kan zijn. Een ervaring die als zwakke weggebruiker goed van pas kan komen!