Colorcrete

Hoe mooi grijs beton ook kan zijn, vandaag de dag is een groot palet aan kleuren beschikbaar. Colorcrete® combineert de natuurlijke uitstraling van het materiaal met een warm getint oppervlak. Beton kan hiermee een extra architectonische kwaliteit krijgen. Kleurvariaties in of tussen vloeren, wanden en kolommen zijn goed mogelijk. Daarnaast zijn functionele toepassingen mogelijk om oppervlakken te markeren of te accentueren.

Duurzaam Colorcrete®
Het verschil tussen Colorcrete® en beton met een verflaag is in esthetisch opzicht duidelijk; in het laatste geval zie je alleen een monotone verflaag. Colorcrete® behoudt de karakteristieke betontextuur en kleurnuances. Daarbij heeft Colorcrete® een duidelijk voordeel: de kleur laat niet los, slijt niet en zelfs bij lichte beschadigingen van het oppervlak blijft dezelfde constante kleur zichtbaar. Zo is door en door gekleurd beton een duurzame oplossing.

Toepassingen
Naast de architectonische en functionele toepassingen in gebouwen is Colorcrete® interessant voor verhardingen van paden en pleinen, openbare ruimten, recreatieve centra, parken enzovoort. Onderschat bovendien niet de toepassingen voor huis en tuin, waar de particulier prijs stelt op een onderhoudsvrije en duurzame oplossing voor vloer of terras.
Kleurenpalet
De kleur van in het werk gestort beton is van veel factoren afhankelijk. Een nauwe samenwerking tussen architect, betonmortelproducent en uitvoerend bedrijf is noodzakelijk om het gewenste eindresultaat te krijgen.

Eisen bij de uitvoering
Het eindresultaat van het Colorcrete®-werk wordt mede bepaald door de kwaliteit en aandacht tijdens de uitvoering. De eisen die gesteld worden aan het vervaardigen van Colorcrete® komen overeen met die voor schoon beton.

Downloads