CSC is dé garantie voor duurzaam beton

De Vereniging van Ondernemers van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) heeft een CSC keurmerk geïntroduceerd dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Mebin heeft een gouden CSC gehaald.

CSC, waar staat dat voor?

CSC staat voor Concrete Sustainability Council. Het is een initiatief van de cement- en de betonindustrie. Dit nieuwe internationale certificatiesysteem vervangt het bestaande keurmerk Beton Bewust.

Wat?
CSC toont op een transparante manier in welke mate een bedrijf in de betonsector actief is op het gebied van duurzame ontwikkeling en verantwoorde herkomst van grondstoffen in de toeleveringsketen.

Hoe?
CSC beoordeelt de milieu-impact de hele keten van het productieproces én de impact op de sociale en economische omgeving waarin het bedrijf actief is.

Waarom?
CSC wil een wereldwijde standaard ontwikkelen op het gebied van verantwoord inkopen van grondstoffen en het bijbehorende certificeringssysteem voor betonproducten.

Wat betekent het CSC-certificaat voor de klanten van Mebin?

Het belang van duurzaamheid en verantwoord ondernemen neemt steeds verder toe als gunningscriterium voor projecten. Wie voor zulke projecten in aanmerking wil komen, moet dus zeker zijn van het duurzame karakter van de gekozen grondstoffen. Klanten die met betonmortel van Mebin werken, hebben die zekerheid: het is een transparant product met traceerbare bronnen. Dankzij de CSC-certificatie levert Mebin dus niet alleen een bijdrage aan de duurzaamheid van bouwprojecten, maar helpt het ook de positie van zijn klanten te versterken.

 
CSC.

Lees het persbericht 'Mebin betonmortel, wereldprimeur met GOUD' 

CSC wordt sinds 1 januari 2018 ook binnen BREEAM gewaardeerd met 5 credits!