Fibercrete

Fibercrete® omvat een groep betonmortels op basis van verschillende vezels, die specifieke eigenschappen aan beton kunnen toevoegen. Het verhogen van de treksterkte en scheurbeheersing zijn de meest bekende kenmerken. De prestatie van vezelbeton wordt niet alleen bepaald door de eigenschappen en de doseringsgrootte van de vezel. Zeker zo belangrijk zijn een op de specifieke vezeleigenschappen afgestemd mengselontwerp en een productieproces dat een optimale verdeling van de vezels waarborgt.

Fibercrete® van Mebin: maximale zekerheid

Fibercrete® is het productsysteem van Mebin voor betonmortel waaraan staalvezels, kunststofvezels of een combinatie daarvan zijn toegevoegd. Bij het mengselontwerp houden we rekening met de eisen vanuit de toepassing. Dat kunnen zowel constructieve eisen zijn als eisen vanuit de verwerking. De vezels zijn zorgvuldig geselecteerd en worden regelmatig getest. Het mengselontwerp wordt zorgvuldig afgestemd op de vezeleigenschappen, zodat de vezels optimaal in de specie worden ingebed. Door het uitgekiende mengselontwerp en optimale productieproces wordt de juiste hoeveelheid vezels homogeen over de specie verdeeld. Alleen zo komen de prestaties van vezels optimaal tot hun recht. Ons productieproces en kwaliteitsmanagementsysteem staan onder strenge controle van een certificatieinstelling. Mebin is voor al haar producten gecertificeerd of geattesteerd. Zo kunnen wij een product garanderen dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Voor u als klant is Fibercrete® een product met maximale zekerheid.

Waarom Fibercrete®?

Er is een aantal belangrijke hoofdredenen om betonmortel met vezels toe te passen:

  • beheersen van scheurvorming
  • verhogen van de taaiheid van beton
  • eenvoudig aanbrengen van betonmortel inclusief wapening

Elk product binnen de Fibercrete® productgroep kent zijn eigen specifieke eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Natuurlijk kunnen alle producten ook optimaal worden afgestemd op eisen vanuit een bepaalde toepassing.

De Fibercrete® productgroep

De Fibercrete® productgroep omvat betonmortel op basis van staalvezels: Fibercrete® (S), betonmortel met kunststofvezels:Fibercrete® (K) en betonmortel met combinaties van beide vezels: Fibercrete® (SK).

Downloads