Nieuwe koepel betonsector gaat Betonhuis heten

Betonhuis logo.

SAMENWERKING VANAF 1 DECEMBER EEN FEIT

De drie grootste brancheorganisaties in de Nederlandse betonmarkt verenigen zich onder een nieuwe koepel: Betonhuis. De Bond van Fabrikanten van Betonproducten in Nederland (BFBN), het Cement&BetonCentrum (C&BC) en de Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) tekenden vrijdag 1 december voor deze samenwerking.

Betonhuis wordt het aanspreekpunt binnen de sector en zal fungeren als het kenniscentrum voor overheden en is expert op het gebied van duurzaam bouwen met beton. “De sector heeft gemeenschappelijke doelen" onderstreept Betonhuis-directeur Ron Peters. "De transitie naar duurzaam produceren en bouwen en thema’s als de circulaire economie gaan ons allemaal aan, en vragen om brede samenwerking. Een goed georganiseerde sector weet meer, kan meer en krijgt meer voor elkaar."

Betonhuis zal binnen een federatief model gaan functioneren, waarbinnen de afzonderlijke brancheorganisaties blijven bestaan. Betonhuis richt zich op acht kernactiviteiten, die alle tot doel hebben om de sector effectiever en slagvaardiger te maken. Betonhuis staat voor belangenbehartiging van aangesloten leden, voor kennisontwikkeling betontechniek en normering, en voor de promotie van een duurzaam imago van beton. Verder faciliteert Betonhuis opleidingen en diverse leermiddelen, biedt men ondersteuning bij arbeidsvoorwaarden, adviseert men op het gebied van KAM en veiligheid, en men kan er terecht voor statistiek en dienstverlening.

Betonhuis vertegenwoordigt 300 bedrijven in verschillende sectoren en is gevestigd in Woerden.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Ron Peters, directeur Betonhuis
telefoon 0318 55 74 74 (via VOBN)
info@hetbetonhuis.nl

Ondertekening Betonhuis.

Fotobijschrift: Erik de Groot, Clemens Swalue, Diderick Oosting, André Barendregt, John Martens, Johan Arts en Ron Peters tekenden op vrijdag 1 december voor de samenwerking tussen Betonhuis en de sectoren leidingsystemen en putten, cement, constructief pre-fab, betonmortel, stenen en blokken en betonproducten.