24. april 2014

Safetycrete®, betonconcept voor actieve en passieve veiligheid

Safetycrete® biedt een concept voor brandveiligheid door middel van een betonvloer in ruimtes en plaatsen waar gewerkt wordt met (zeer) brandbare vloeistoffen. Door het toepassen van dit ‘zeer open’ beton met unieke eigenschappen wordt een vlakke vloer gecreëerd met een zeer groot absorberend vermogen. Doordat de vloeistof vrijwel direct wegzakt in het Safetycrete®, wordt een sterke reducering van uitdamping bereikt. Daarnaast wordt door de vermindering van uitdamping het brandvermogen beperkt tot wel meer dan 90% Een beginnende brand wordt zelfs geheel gedoofd.
Safetycrete® werd ontwikkeld door Mebin in samenwerking met het advies-en ingenieursbureau Tebodin.

Safetycrete® biedt passieve veiligheid omdat het de impact van een calamiteit beperkt. Het concept zorgt echter ook voor actieve veiligheid om dat het risico bij brand sterk verminderd wordt. Door het gebruik van kleurpigmenten kunnen verschillende klassen van risicozones aangeduid worden.

Safetycrete® specificaties:
Sterkteklasse ≥ C 20/25
Brandbeperkend voor meer dan 90%
Safetycrete® wordt als compleet pakket aangebracht bij de opdrachtgever

Safetycrete® genomineerd voor innovatieprijs brandveiligheid 2014
Welk idee draagt het meeste bij aan het verhogen van de brandveiligheid in gebouwen? Tijdens het Nationaal Brandveiligheidscongres 2014 behaalde het Safetycrete® de tweede plaats van de Innovatieprijs.